Gemeente Heeze-Leende


Subsidie voor de Heibessums

Carnavalsvereniging de Heibessums viert sinds de jaren 80 carnaval met de jeugd van Heeze in gymzaal Spoorlaan. Nu het nieuwe dorpshuis 't Perron in gebruik is, heeft de carnavalsvereniging overeenstemming bereikt met het dorpshuisbestuur om het jeugdcarnaval vanaf 2012 te vieren in de grote zaal van 't Perron.

Ter bescherming van de vloer en wanden in gymzaal Spoorlaan heeft de carnavalsvereniging jaren geleden houten platen aangeschaft die tijdens carnaval op de vloer en voor de wand geplaatst worden. Zowel de carnavalsvereniging als het dorpshuisbestuur is van mening dat het, ter bescherming van de vloer en wanden van de grote zaal, wenselijk is dat ook tijdens carnaval in 't Perron de vloer en wanden afgeschermd worden met houten platen. Omdat de ruimte in het dorpshuis groter is dan in de Spoorlaan, heeft de carnavalsvereniging een subsidieverzoek ingediend om extra platen aan te schaffen. Bij deze subsidieaanvraag is een offerte gevoegd, waaruit blijkt dat de totale kosten van de benodigde nieuw aan te schaffen materialen EUR 3.411,29 bedragen. Men heeft aangegeven hiervan EUR 950,- uit eigen middelen en/of door sponsoring in te zullen brengen, waarmee het gevraagde subsidiebedrag EUR 2.460,- bedraagt. De benodigde (timmer)werkzaamheden worden door vrijwilligers van de Heibessums uitgevoerd.

Het college heeft op 1 november besloten in te stemmen met deze subsidieaanvraag op voorwaarde dat de carnavalsvereniging daadwerkelijk gebruik gaat maken van 't Perron.