Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Fietsbrug Maarssen vordert

Inmiddels is de bouw van de fietsbrug over de A2 vergevorderd. De fietsbrug wordt door een opening in het geluidsscherm gemonteerd. In de week van maandag 7 november worden hiervoor enkele panelen uit de bovenzijde van het scherm verwijderd. Nadat de fietsbrug over de A2 is geplaatst, wordt de opening in het scherm weer dichtgemaakt. Er worden daarvoor nieuwe panelen geplaatst tussen het bestaande scherm en de brug. Deze kunnen pas worden ingemeten, ontworpen en gefabriceerd zodra de brug op zijn plaats ligt. Hierdoor blijft tijdelijk een opening in het geluidsscherm bestaan langs de zijkanten van de brug. Uit extra onderzoek blijkt het geluidseffect van deze tijdelijke opening voor de woningen achter het geluidsscherm minimaal.

In het weekend van 3 en 4 december wordt het gedeelte van de fietsbrug over de A2 geplaatst. Omdat het verkeer op de A2 een paar keer voor een korte periode wordt stilgezet, vinden de werkzaamheden 's nachts plaats. Van deze werkzaamheden is geen overlast te verwachten voor omwonenden. In geval van slechte weersomstandigheden, worden de werkzaamheden uitgesteld.

Na de plaatsing van het deel van de fietsbrug over de A2, wordt de brug aan beide zijden verder afgebouwd. Naar verwachting is de brug medio 2012 gereed.