Gemeente Westvoorne


Energieavond Westvoorne groot succes

(persbericht)

De Energieavond van de gemeente Westvoorne op dinsdag 2 november in De Merel in Rockanje was een groot succes. Rond de 50 bezoekers kreeg op de energieavond informatie over het tegengaan van energieverspilling in huis. Een aantal mensen maakte al direct een afspraak om verder te praten met een bedrijf dat energiebesparende maatregelen uit kan voeren of vroeg om een maatwerkadvies voor de eigen woning.

Een 8-tal bedrijven met ieder een marktkraam gaven de bezoekers van de energieavond tips en demonstraties over energiebesparende maatregelen zoals vloer- en dakisolatie, zonneenergie en warmtepompen. Op de avond was ook Klimaatweb Westvoorne met een aantal enthousiaste leden aanwezig. De Energieavond maakt onderdeel uit van de campagne âEnergieloket Stadsregio Rotterdamâ, een campagne die erop gericht is bewoners attent te maken op de mogelijkheden voor energiebesparing in de woning.

Wist u dat een gemiddeld huishouden jaarlijks honderden euroâs verspilt aan een te hoge energierekening? Energiebesparing bestaat vaak uit een verzameling van maatregelen die u kunt nemen. Goed uitgevoerde maatregelen zorgen voor een meerwaarde van uw huis en verhogen bovendien het comfort. Voor een aantal van de initiatieven kunt u subsidie krijgen. Vakmensen en energieadviseurs kunnen u hier meer over vertellen.

Als u niet bij de avond aanwezig kon zijn, dan kunt u op de website www.energieloket.nl adressen vinden van bedrijven die u goed kunnen adviseren over maatregelen. Ook vindt u hier heel veel informatie over subsidies en over kleine maatregelen die weinig kosten maar veel opleveren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim van der Spoel van de gemeente Westvoorne via telefoonnummer (0181) 40 80 25 of stuur een mail naar wvdspoel@westvoorne.nl.
Â