Openbaar Ministerie

Fototentoonstelling over werk OM in Paleis van Justitie Den Haag

7 november 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

`Wordt vervolgd', de achterkant van ons strafrecht

Vanaf maandag 7 november tot eind december is in het Paleis van Justitie in Den Haag een fototentoonstelling over het werk van het OM. Cornelie de Jong, fotografe voor o.a. Volkskrant Magazine, volgt al enkele maanden medewerkers van het OM die betrokken zijn bij het hele strafrechtproces van verdenking tot veroordeling, van beleid tot archief. Ze loopt mee met officieren van justitie, kijkt achter de schermen bij opsporing, verhoren en invallen, in de rechtszaal en in de gangen achter de rechtszaal. Een kleine selectie van haar werk is vanaf 7 november te zien in het openbaar gebied van het Paleis van Justitie in Den Haag.

De fototentoonstelling is te zien van maandag 7 november tot eind december in het openbaar gebied van het Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60, Den Haag.

In het kader van het 200 jarig bestaan van de Rechterlijke Macht in Nederland organiseren het Openbaar Ministerie Den Haag (arrondissements- en ressortsparket) en de Rechtspraak (Rechtbank en Gerechtshof Den Haag) verschillende activiteiten voor het algemeen publiek om te laten zien wat de rechtspraak anno nu inhoudt. In oktober en november zijn er twee tentoonstellingen te zien in het Paleis van Justitie in Den Haag.
Daarnaast organiseren OM en rechtbank twee bijeenkomsten voor het algemeen publiek waar zittingen worden nagespeeld en het publiek in gesprek kan met de officier en de rechters.

Meer info over de activiteiten? Kijk op www.om.nl