Vialis
BR>

Spitsstroken A1 't Gooi (Bussum-Eemnes) sinds 1 november open

Op 1 november 2011 nam Rijkswaterstaat de spitsstroken A1 't Gooi tussen Bussum en Eemnes in gebruik. Met deze openstelling van de spitsstroken kunnen weggebruikers over een lengte van ruim 5 kilometer gebruik maken van drie rijstroken in plaats van twee. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de regio Amsterdam en de Randstad. Deze spitsstrook is onderdeel van de eerste van de zes bundels van de Spoedwet-trajecten. Vialis was, samen met de VolkerWessels-zusjes KWS Infra en Van Hattum en Blankevoort bij het project betrokken (en binnen het project verantwoordelijk voor het vernieuwen van alle technische installaties en bewegwijzering, waaronder circa 100 wegkantstations en 500 signaalgevers ten behoeve van de signalering, toeritdoseerinstallaties, incidentmanagement en spitsstrookcamera's, besturing wisselbaan plus spitsstroken, nieuwe portalen, lichtmasten, voedingskasten en rotatiepanelen).

Vanaf augustus 2011 werden de vluchtstroken van de A1 (over een lengte van 5,5 km richting Amsterdam en over een lengte van 6 km richting Amersfoort) aan beide zijden omgebouwd tot spitsstroken. De spitsstroken op dit traject zorgen voor een verkorting van de reistijd met ongeveer 5 minuten in de ochtendspits in beide richtingen. In de avondspits wordt de reistijd verkort met circa 10 minuten.

Verder werd dit voorjaar binnen dit spoedwetproject grootschalig onderhoud uitgevoerd op het traject aan de A1 tussen Bussum en Eemnes in beide richtingen. Samen met de spitsstroken leidt dit tot een betere doorstroming, bereikbaarheid en veiligheid.