FMT vastgoedbeheer neemt Schrader & Schrader Amsterdam BV over

Persbericht van FMT vastgoedbeheer

Den Haag, 7 november 2011 - FMT vastgoedbeheer heeft de activiteiten van leegstandbeheerder Schrader & Schrader Amsterdam BV overgenomen. Deze overname past binnen de ingezette groei- en ontwikkelingsstrategie van FMT. Fons Schrader, oprichter en directeur van Schrader & Schrader, blijft aan FMT verbonden als strategisch adviseur.

Waardevolle partner
FMT vastgoedbeheer is een van de grotere beheerders van leegstaand vastgoed in Nederland. Met kantoren verspreid over het land voert FMT in veel regio's de markt aan. Schrader & Schrader is al ruim dertig jaar actief als leegstandbeheerder en heeft met name in de regio Amsterdam een sterke positie. In de afgelopen jaren werkten beide bedrijven regelmatig samen. Deze samenwerking heeft de basis gelegd voor de overname. Fons Schrader, oprichter en directeur van Schrader & Schrader, blijft aan FMT verbonden als strategisch adviseur. "Fons heeft ruime ervaring in de branche en is voor FMT een belangrijke partner. Zijn kennis, ervaring en netwerk zijn voor ons zeer waardevol", aldus Mattijs Manders, Algemeen Directeur van FMT.

Sterke marktpositie
Met de overname worden het werkgebied en de marktpositie van FMT vooral in de regio Amsterdam fors uitgebreid. Vorig jaar al fuseerde FMT met NAK leegstandsbeheer. Deze stappen passen binnen de groei- en ontwikkelingsstrategie van FMT.

Leegstandbeheer in ontwikkeling
Zowel Schrader & Schrader als FMT zijn, vanuit de brancheorganisatie Vereniging Leegstandbeheerders Nederland (VLBN), intensief betrokken geweest bij de vormgeving van de Wet Kraken en Leegstand. Sinds de inwerkingtreding van deze wet op 1 oktober 2010 is de branche van leegstandbeheer sterk in ontwikkeling. Fons Schrader zegt hierover: "Wij constateren een toenemende vraag naar voorlichting en advies op maat. Leegstandbeheer is een breed maatschappelijk en politiek thema geworden en tijdelijke oplossingen maken steeds vaker onderdeel uit van gebiedsontwikkeling. Deze overname biedt voor FMT volop kansen om zich verder te ontwikkelen als professional in leegstandbeheer."

Links:
http://www.fmtvastgoedbeheer.nl



Razende Robot Reporter