Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 07-11-2011

Inbrekers

HARMELEN Dankzij een oplettende getuige konden agenten op zondagavond 6 november drie mensen aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak.

Rond 18.50 uur zag een getuige dat een auto opvallend op en neer reed op de Koperwiek. Hij vertrouwde het niet en ging poolshoogte nemen. Daarbij zag hij dat twee vrouwen die uit de auto waren gestapt, kennelijk probeerden een deur van een woning open te maken. Even daarna zag hij dat de deur openstond en zag de vrouwen niet meer.

De getuige belde 1-1-2 en ging bij de woning kijken. Daarbij zag hij de twee vrouwen samen met een jongen verderop lopen. De getuige besloot hen te volgen. Daarbij zag hij een buurtgenoot, die hij verzocht met hem mee te lopen. Beiden volgden hen en hielden de politiemeldkamer op de hoogte van hun positie. Op het moment dat het drietal in hun auto wilde stappen, spraken beide getuigen hen aan om zo hun vertrek te vertragen. Op dat moment kwamen agenten ter plaatse. Zij hielden het drietal, een jongen van 16 jaar uit Ede (Gld), een vrouw van 27 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37 jarige vrouw uit Ede (Gld), aan.

Agenten gingen naar de betreffende woning. De bewoners bleken gewoon thuis te zijn, maar hadden niets gemerkt dat de vrouwen de voordeur hadden opengebroken. Vermoedelijk hadden de inbrekers niets uit de woning gestolen.

De drie verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Bij fouillering van de 27-jarige vrouw, werd onder haar kleding een busje pepperspray aangetroffen. Die werd in beslag genomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijzen kwijt

BREUKELEN Drie automobilisten raakten op zondagmiddag 6 november hun rijbewijs kwijt omdat zij op de Rijksweg A2 meer dan 50 km/u te hard reden.

Rond 15.15 uur reed een 37-jarige automobilist uit Utrecht ter hoogte van Breukelen met een snelheid van 171 km/u. Rond 15.40 uur deed een 50-jarige man uit Wijk bij Duurstede dat met een snelheid van 156 km/u. Een 40-jarige automobilist uit Rekem werd rond 16.40 uur geklokt op 162 km/u. De haastige bestuurders werden aan de kant gezet, kregen een proces-verbaal en moesten hun rijbewijs inleveren.