Politie Gelderland-Zuid

Man beledigt agent na heenzending

Culemborg / Beesd, 07-11-2011 o Een man die in vrijheid werd gesteld nadat hij was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol riep als afsheid enkele scheldwoorden naar de agent die hem het bureau uitliet. De belediging was van dien aard dat de agent besloot de man meteen weer aan te houden.

De verdachte, een 53-jarige Utrechtenaar, was zondagavond rond 22.00 uur op de A2 bij Beesd tegen de vangrail gereden en vervolgens gestopt bij een tankstation. Een alerte getuige belde de politie. Bij het tankstation blies de man na zes pogingen uiteindelijk een "F", indicatie voor alcoholgebruik.

Op het politiebureau in Culemborg bleek bij de ademanalyse dat de man onderweg was geweest met een alcoholpromillage van 1,63 (710 ug/l). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man krijgt een rijvaardigheidsonderzoek.

Toen de man -met een rijverbod van 8 uur op zak- weer in vrijheid werd gesteld beledigde hij de agent. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. Voor het alcoholgebruik zal hij zich bij de rechter moeten verantwoorden.

(00)

Laatst gewijzigd 07-11-2011 10:11 | © Regio Gelderland-Zuid |