Politie Groningen

Maandag 7 november 2011

Provincie Groningen, 07-11-2011

Politie onderzoekt autobrand

WINSCHOTEN Zondagavond is op de Hermelijnlaan in Winschoten een geparkeerde auto uitgebrand. Een getuige hoorde een harde knal en zag dat een auto in de brand stond en belde de politie. Politie en brandweer gingen ter plekke. De brandweer heeft de brand geblust. De auto is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De 33-jarige eigenaresse van de auto is een inwoonster van Winschoten en was op bezoek bij mensen in de straat. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van deze brand.

Verdachten huisvredebreuk aangehouden

GRONINGEN Zondagmiddag zijn vier Stadjers in de leeftijden van 21, 28, 34 en 39 jaar aangehouden voor huisvredebreuk. Agenten kregen de melding dat een aantal mannen zich de toegang tot een pand aan de Duinkerkenstraat in Groningen aan het verschaffen waren. Ter plekke verklaarden de mannen dat zij het pand gekraakt hadden. Hierop zijn ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor konden de Stadjers het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder scooter had zijn zaakjes niet in orde

GRONINGEN De politie heeft zondagavond een 18-jarige inwoner van Groningen op de Korreweg in Groningen gecontroleerd. Agenten zagen dat de Stadjer op zijn scooter reed met een kapot achterlicht. Bij controle bleek dat hij ook geen rijbewijs had en dat de scooter niet verzekerd was. De scooter is overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt overval

GRONINGEN Zondagavond is een horecagelegenheid aan de Ypemaheerd in Groningen overvallen. De dader was gewapend en droeg een masker en bedreigde een personeelslid. Vervolgens ging de dader er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld. Bij de zoektocht naar de dader heeft de politie de hond ingezet. De dader is niet meer aangetroffen. De 48-jarige eigenaar, woonachtig in Groningen, heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 6 november 2011 het verkeer op snelheid in:

Roodeschool, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 215, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 120 km/u, maximum toegestane snelheid: 100 km/u.
Appingedan, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 573, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 111 km/u, maximum toegestane snelheid: 80 km/u.
Ter Apelkanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1786, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 141 km/u, maximum toegestane snelheid: 70 km/u.
Middelstum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 780, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 1460 km/u, maximum toegestane snelheid: 100 km/u.