Gemeente Waalwijk

Meer dan handen Awards uitgereikt aan vrijwilligers

Tijdens een feestelijke ontvangst op de stadhuis van Waalwijk zijn op 4 november de `Meer dan handen awards' uitgereikt. Ben de Jongste, de projectgroep jongeren en kinderen van het Toon Hermans Huis, Startpunt Waalwijk en de projectgroep Drempels Weg mogen zich de trotse winnaars noemen van deze vrijwilligersprijzen. Bij iedere award hoort een bedrag van EUR 500 dat in overleg met de winnaar(s) ten goede komt aan een vrijwilligersactiviteit in de gemeente Waalwijk.

Vanwege het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk zette de gemeente Waalwijk haar vrijwilligers graag in het zonnetje. De afgelopen maanden kon men vrijwilligers, projecten, organisaties en bedrijven aanmelden om in aanmerking te komen voor de prijzen in de categorieën Passie, Innovatie, Competentie en Verbinding.

Ruim 85 inzendingen zijn beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit: Sjoerd Potters - wethouder Sociale Zaken, Peter Monsieurs - raadslid, Piet Hellings - lid Wmo adviesraad inzake vrijwillige inzet, Johan van Grinsven - redacteur Brabants Dagblad en Ludwig Reijnen - kantoordirecteur Rabobank Waalwijk De Langstraat.

Winnaars
De winnaars zijn:

Passie - De heer Ben de Jongste, vrijwilliger WOP Jury: "Je ziet hem overal, van Besoyen tot BaLaDe, altijd actief, altijd enthousiast en altijd gedreven. Een voorbeeld van echte passie voor het vrijwilligerswerk!"

Innovatie - Projectgroep jongeren en kinderen Toon Hermans Huis Jury: "Deze projectgroep is innovatief doordat een onderbelicht onderwerp als kanker bespreekbaar wordt gemaakt onder de jeugd. Erg belangrijk omdat het de openheid bevordert."

Competentie - Startpunt Waalwijk
Jury: "De competentie award gaat naar de vrijwilligers van het Startpunt omdat zij in een relatief korte tijd veel deskundigheid hebben opgebouwd op een breed terrein. Hierdoor kunnen we spreken van een `professionele vrijwilliger'. Dit klinkt tegenstrijdig, maar dit wordt steeds meer gevraagd. Inspirerend!"

Verbinding - Projectgroep Drempels Weg
Jury: "Een typisch voorbeeld van verbinding. De samenwerking tussen vrijwilligers met een beperking en studenten van De Overlaet Zorg & Welzijn laat kinderen van groep 7 ervaren hoe het is om te leven met een beperking en verbindt hen op een laagdrempelige manier."

De winnaars uit Waalwijk worden tevens ingezonden om mee te dingen naar de landelijke awards op 7 december aanstaande.

Jaarlijkse uitreiking
Het is de bedoeling dat de Waalwijkse Vrijwilligersprijzen voortaan jaarlijks worden uitgereikt. "De vrijwilligersprijzen zijn een blijk van waardering en teken van dankbaarheid vanuit de gemeenschap. Vrijwilligers worden steeds belangrijker en de genomineerden en winnaars zijn een inspirerend voorbeeld voor anderen om ook vrijwilligerswerk te doen. Dit is niet alleen nuttig maar ook heel leuk en het geeft positieve energie. Je krijgt er veel voor terug. Samen maken we het verschil!", aldus wethouder Sjoerd Potters. De komende periode wordt bekeken in welke vorm dit volgend jaar wordt georganiseerd.

Graag bedankt de gemeente Waalwijk de ondersteuners van de uitreiking: Leerlingen maatschappelijke stage Willem van Oranje College, Nick van Rees Vellinga, Rabobank Waalwijk De Langstraat en uiteraard alle juryleden.