Landstede

Leerlingen JenaXL op beroepenstage

Leerlingen hebben vooraf op school een woord gekozen dat zij het best vonden passen bij henzelf. Leerlingen konden kiezen uit: muziek, sociaal, natuur, cultuur en sportief. Op basis van deze keuze bezochten zij een organisatie. Het kiezen van een woord dat bij je past is een voorloper op de Meervoudige Intelligentie, waar wij later in het jaar op school aandacht aan besteden.

De leerlingen die Sportief gekozen hadden, zijn bij FC Zwolle geweest. De Cultuur leerlingen zijn in de synagoge geweest. De leerlingen die Sociaal bij zich vonden passen mochten een kijkje nemen in het Librije Hotel, de leerlingen van Natuur zijn bij Doepark de Nooterhof geweest en de Muziek leerlingen zijn naar muziekstudio Forte geweest om een liedje op te nemen.

Bij al deze bedrijven hebben we een rondleiding gehad en is er iets uitgelegd over de werkzaamheden die je tegenkomt bij de verschillende beroepen binnen de bedrijven. Ook was er tijd vrij gemaakt om vragen te stellen.

Bij deze willen wij, team JenaXL en de leerlingen van JenaXL, de bedrijven hartelijk bedanken voor de gastvrijheid! Het was een erg leerzame ochtend!