NCRV

Nieuwe docusoap in Man bijt hond: Jan Stam

Ingezonden door NCRV op 29 september, 2011 - 10:19


maandag 07 november 2011 - 18:50 uur
Zender:
Nederland 2

In april van dit jaar kwam Man bijt hond aan in het Utrechtse dorp Kockengen, op zoek naar een adres om aan te bellen. Op straat liep de verslaggever de 70-jarige Jan Stam tegen het lijf. In zijn oude boerderij, waar de tijd stil heeft gestaan, vertelde de boer open over zijn leven.

Zo verloor Jan al op jonge leeftijd zijn zusje door een ongeluk. Na het overlijden van beide ouders is hij in het ouderlijk huis blijven wonen, samen met zijn beste kameraad hond Joppe en een paar koeien.

Omdat Jan nog lang niet uitgepraat was, volgt Man bijt hond vanaf maandag 7 november vijf weken lang elke werkdag het wel en wee van het bijzondere huishouden van Jan Stam. Zo zien we bijvoorbeeld Jans bijzondere eet- en slaapgewoonten. Jan heeft geen servies nodig want een leeg conservenblikje is prima om koffie uit te drinken en het dieet van de boer bestaat bijna volledig uit worst. Hij slaap het liefst in zijn overall omdat dat `lekker mannelijk' is.

Zijn huis oogt wat rommelig. De nuchtere Jan heeft echter geen hekel aan opruimen en schoonmaken. "Weet je, als je het niet te vaak doet, krijg je er ook geen hekel aan'. Als hij zijn boerderij verlaat om naar de kerk te gaan, draagt Jan een toupet. Niet uit ijdelheid, maar om met zijn tijd mee te gaan.

Kortom: een bijzondere, gewone Nederlander, met een geheel eigen en ontwapenende kijk op het leven.

Programma:
Man bijt hond
Website:
http://www.manbijthond.nl