Politie Limburg-Zuid

Politie schiet agressieve hond dood in Oost-Maarland

07-11-2011 | 10:54 | Eijsden-Margraten

Zondagmiddag heeft de politie een agressieve hond moeten doodschieten die twee herten had aangevallen en zwaar had verwond. Dit gebeurde op een omheind terrein aan de Kasteellaan in Oost-Maarland.

Rond 16:00 uur werd de politie gewaarschuwd door getuigen. De hond zou een hert hebben aangevallen en hiermee slepen. In het omheinde weiland zag de politie twee zwaargewonde herten liggen. De hond liep op hetzelfde terrein en vertoonde dusdanig gedrag dat de politie besloot het dier direct dood te schieten. Ook omdat in de omgeving van het perceel mensen wandelden en niet gegarandeerd kon worden dat de hond op het terrein zou blijven. De herten waren zo zwaar gewond dat ze direct door de agenten uit hun lijden werden verlost. Het doden van de dieren was voor omstanders niet zichtbaar.

De eigenaar van de herten bleek ook de eigenaar van de hond te zijn. Hij was niet aanwezig en werd telefonisch op de hoogte gebracht. Door de agenten werd slachofferhulp aangeboden aan de aanwezige wandelaars met kinderen.