Gemeente Waalwijk

Betalen met plastic op vier parkeerplaatsen in centrum Waalwijk

Vanaf 21 november aanstaande is het op de parkeerterreinen aan de Taxandriaweg, De Heulstraat, De Els en bij de ingang van het Unnaplein in Waalwijk alleen nog mogelijk om met de pinpas of Chipknip te betalen. Het college van Waalwijk heeft hiertoe besloten om het voor criminelen onaan-trekkelijk te maken de automaten open te breken. Aanleiding voor dit besluit is dat in de nacht van 24 op 25 juli en in de nacht van 28 op 29 juli vier parkeer-automaten zijn opengebroken en de inhoud ervan is ontvreemd. De schade bedroeg enkele tienduizenden euro's.

Wethouder Van Groos vindt het voor de parkeerder een vervelende situatie: "We hadden deze keuze liever niet gemaakt. Het is echter lastig een betaalbare oplossing voor het probleem te vinden, waarmee we kunnen uitsluiten dat de automaten opnieuw worden opengebroken. De meest effectieve manier is ervoor te zorgen dat er geen contant geld in de automaten aanwezig is." Bij de aansluiting van het Unnaplein op de Stationsstraat (ter hoogte van de bewaakte fietsenstalling) blijven vooralsnog twee automaten staan waar bezoekers ook met muntgeld kunnen betalen.

Tijdelijke situatie
Tot het moment dat de automaten worden vervangen is het niet mogelijk om aan de Taxandriaweg met Chipknip en pinpas te betalen en worden de automaten elke avond leeggemaakt.