Kamer van Koophandel

1400e deelnemer IkStartSmart© Gelderland

maandag 7 november 2011

Succesvol Gelders startersproject krijgt vervolg in 2012-2015

Tijdens de jaarlijkse Startersdag van de Kamer van Koophandel in Apeldoorn werd afgelopen zaterdag de 1400e deelnemer aan het project IkStartSmart© Gelderland in het zonnetje gezet. Met de instroom van deze deelnemer is de doelstelling van het project om in vier jaar tijd 1400 starters een begeleidingstraject aan te bieden gehaald. Eind dit jaar eindigt het huidige IkStartSmart©-project in Gelderland maar vanwege het grote succes heeft de provincie onlangs besloten dat er een vervolg komt in 2012.

1400e deelnemer ISS
Toen startende ondernemer Robbert van der Scheer uit Veessen (gemeente Heerde) zich meldde bij de Kamer van Koophandel in Apeldoorn om een IkStartSmart©-begeleidingstraject te volgen, bleek dat hij de 1400e deelnemer aan het project is. Robbert wil van zijn hobby 'cartoons tekenen' zijn werk maken maar worstelt met de financiële kant van het verhaal. Via het project IkStartSmart© koos hij een coach die hem daarin begeleidt.

Tijdens de Startersdag op zaterdag 5 november bij Omnisport in Apeldoorn ontving Robbert van der Scheer een mooie bos bloemen en een praktisch boek over ondernemerschap uit handen van Rob Gregorowitsch, directeur van de Kamer van Koophandel Oost Nederland, en de heer Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde van de provincie. Bovendien gaven zij een toelichting op het project en riepen de aanwezige startende ondernemers op om zich alvast aan te melden voor het vervolgproject van IkStartSmart© in 2012.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de startpunten van de Kamers van Koophandel in Gelderland of via de website www.ikstartsmart.nl waar ook meer informatie over het project te vinden is.

Bron: KvK