Politie Twente

Diefstal metaal, politie zoekt getuigen Borne
In de nacht van zaterdag 5 november op zondag 6 november werd van een bedrijventerrein aan de Ambachtstraat in Borne ruim 1600 kg metaal gestolen. Onbekenden wisten zich toegang te verschaffen tot het terrein waarna ze (plaat)aluminium en messing stalen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Borne 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011105533)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 43-jarige man uit Almelo heeft zondag 6 november een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011105241)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Aangehouden voor belediging
Vriezenveen
Zondagmorgen 6 november hield de politie omstreeks 03.30 uur een 21-jarige man uit Daarlerveen aan. De man had op het Westeinde in Vriezenveen op luide toon een agent in functie beledigd. De man is aangesproken op zijn gedrag en aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden, proces-verbaal wordt opgemaakt. Tijdens de uitgaansavonden in het weekend wordt door Team Twenterand van Politie Twente onder uitgaande jeugd gecontroleerd op baldadig gedrag. De politie is alert op overtredingen zoals wildplassen, met alcoholische drank op straat lopen en het beledigen van agenten. Waar nodig zal worden overgegaan tot aanhouding, waarna proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011105382)

Politie onderzoekt woningbrand Hengelo
Maandagmorgen 7 november werd omstreeks 07.20 uur een woningbrand gemeld in een portiekwoning aan de Jacob Marisstraat in Hengelo. De 46-jarige bewoonster van de woning is door de brandweer uit haar woning gehaald en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In verband met de rookontwikkeling in de flatwoning werden de omliggende woningen enige tijd ontruimd. Politie Twente onderzoekt of er sprake is van brandstichting. (2011105638)

Bestuurder laat auto achter na aanrijding Rijssen
Zondagmorgen 6 november kreeg de politie omstreeks 09.00 uur melding dat een beschadigde auto op de Veeneslagen in Rijssen half op de groenstrook stond. De auto was daar waarschijnlijk na een ongeval achtergelaten. Agenten stelden een buurtonderzoek in. Hieruit bleek dat die nacht omstreeks 03.45 uur een aanrijding had plaatsgevonden. De auto was tegen een boompje gereden. De bestuurder had zijn auto achtergelaten en was weggelopen. De agenten lieten de auto afslepen en brachten vervolgens de eigenaar van de auto een bezoekje. De eigenaar, een 22-jarige man uit Rijssen, verklaarde onder invloed van alcohol zijn auto te hebben bestuurd. Hij was van de weg geraakt en tegen een boompje gereden. Omdat hij zijn auto vervolgens niet meer in beweging kreeg, heeft hij zijn auto achtergelaten en is hij naar huis gelopen. Proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten plaats ongeval zal worden opgemaakt. (2011105458)

7 november 2011



Politie Twente