Gemeente Berkelland


Scholen strijden opnieuw voor de hoofdprijs in Cartoonbattle Jongeren & Alcohol

Ook dit schooljaar worden tekendocenten van het voortgezet onderwijs in de regio's Achterhoek en Stedendriehoek uitgedaagd om met hun klassen deel te nemen aan de Cartoonbattle Jongeren & alcohol.

Cartoonbattle 1e prijs Alcohol

De bedoeling is dat leerlingen hun mening over alcohol vormgeven in een cartoon. Van elke deelnemende school ontvangen de drie beste cartoontekenaars een prijs. Deze schoolwinnaars dingen ook mee naar de regioprijzen. De hoofdprijs bestaat uit vier kaartjes voor Walibi World. Vorig schooljaar won Thijmen Nijman van het Assinklyceum in Eibergen de eerste prijs in de Achterhoek.

Het doel van de wedstrijd is dat jongeren nadenken en een mening vormen over alcoholgebruik en hier op een creatieve manier mee aan de slag gaan. De cartoons moeten een positieve boodschap uitdragen over geen of weinig alcohol drinken, of juist de spot drijven met overmatig alcohol drinken en alle gevolgen die daarbij horen. Vorig schooljaar hebben op 16 scholen één of meer klassen meegedaan.

Voor 1 december aanmelden

De wedstrijd wordt georganiseerd door Tactus Verslavingszorg, IrisZorg en GGD Gelre-IJssel. De wedstrijd is bedoeld voor eerste, tweede en derde klassen van het voortgezet onderwijs. Scholen kunnen zich tot 1 december 2011 aanmelden via minderdrinken@ggdgelre-ijssel.nl, of via de uitnodiging die naar de school verstuurd is.