Gemeente Heeze-Leende


Pompenmaker Heeze weer legionellavrij

De douchegelegenheid in sportcentrum de Pompenmaker in Heeze is weer open voor gebruik. Na het plaatsen van een filterinstallatie is uit monsters gebleken dat de leidingen weer vrij zijn van de legionellabacterie.

In september van dit jaar is op een aantal waterpunten (kraan of douche) van sportcentrum de Pompenmaker in Heeze een verhoogde waarde van de legionella-bacterie aangetroffen. Vanwege de ontstane onrust onder de gebruikers van de Pompenmaker sloot de gemeente in september de douchegelegenheid.

Filterinstallatie geplaatst
Inmiddels is het waterleidingnetwerk chemisch gereinigd en is een filterinstallatie, genaamd ultrafiltratie, geplaatst. Met deze filterinstallatie is een spoeltechniek in huis gehaald waardoor de bacteriën verwijderd worden. De Pompenmaker beschikt nu over legionellabacterievrij water. Uit een analyse van de afgenomen monsters blijkt dit ook duidelijk. De douchegelegenheid in sportcentrum de Pompenmaker in Heeze is dan ook weer open voor gebruik. De gemeente zal regelmatig blijven spoelen en monsters nemen. Dit is noodzakelijk om garanties af te kunnen blijven geven.