Royal Haskoning


Visie Royal Haskoning op water in de stad van de toekomst 07-11-2011
Veilig wonen in dichtbevolkte delta's, anticiperen op klimaatverandering, alternatieven voor fossiele brandstoffen. Willen we onze steden leefbaar en veilig houden in de toekomst dan moeten we op de juiste manier omgaan met klimaat, stedelijke verdichting en waterbeheer. Dat vraagt om creativiteit en het maken van de juiste keuzes. De ambities zijn er, de technieken ook, nu is het tijd voor de laatste fundamentele stap: anders omgaan met water. Een lastige stap vanwege sociaal-economische en bestuurlijke barrières. Toch moeten we hem zetten.

Royal Haskoning gelooft in een waterbewuste stad waar de gebouwde en de natuurlijke omgeving in evenwicht zijn. In een levendige stad met goede maatschappelijke waarden en een gezond watersysteem. Een plek met een integraal stedelijk watersysteem, waar de duurzame benutting van regen-, grond-, oppervlakte-, afval- en drinkwater vanzelfsprekend is. Waar ecosystemen, infrastructuur, gemeenschappen, gezaghebbende partijen en bedrijfsleven elkaar vinden in veerkracht en minder zijn kwetsbaar voor de toekomst.

In het boekje "Bouwen aan de waterbewuste stad" presenteren Nanco Dolman, Pascal Zuijderwijk en Johanna Bouma de visie van Royal Haskoning op water in de stad van de toekomst. Over: de Nederlandse waterstad, omgaan met veranderingen, internationale ervaringen en Water Sensitive Urban Design (WSUD).