Sint Franciscus Gasthuis


* 07 nov 2011

Sint Franciscus Gasthuis opent nieuwe Spoedeisende Hulp

Op vrijdag 4 november 2011 wordt de nieuwe Spoedeisende Hulp (SEH) van het Sint Franciscus Gasthuis officieel geopend. De nieuwe SEH biedt patiënten meer rust en privacy, is efficiënter ingedeeld en zorgt voor een nog betere veiligheid van SEH-artsen en medewerkers. Tevens is op de splinternieuwe SEH een speciale kinderwachtruimte gerealiseerd dankzij steun van vele vrienden van het Franciscus Vriendenfonds.

Kern van de afdeling

Op de gerenoveerde SEH vormt de balie de kern van de afdeling: alle behandelkamers zijn hier om heen geplaatst. Dit zorgt voor een helder en duidelijk overzicht met korte loopafstanden. Ook in de wachtkamer is de overzichtelijkheid verbeterd en hebben patiënten nu één duidelijk aanspreekpunt. Door de acht multifunctionele eenpersoonskamers is er meer rust en privacy voor patiënten en familie. Daarnaast zijn een traumakamer, isolatiekamer en een vierpersoonskamer aanwezig waar patiënten met kleinere verwondingen worden opgevangen.

Speciale kinderwachtruimte

Om de kleine patiënten even af te leiden en te zorgen dat zij zich op hun gemak voelen, heeft het Franciscus Vriendenfonds, de vriendenstichting van het Sint Franciscus Gasthuis, samen met vrienden een speciale kinderwachtkamer gerealiseerd. Kinderen kwamen eerst in de reguliere wachtkamer samen met volwassenen terecht. Door de kindvriendelijke ruimte, die is ingericht met meubilair in vrolijke speelse kleuren, speelgoed en een tv met dvd-speler, kunnen kinderen even hun leed vergeten.

Kwaliteit in acute zorg

De komst van de gerenoveerde SEH zorgt ervoor dat de kwaliteit van acute zorg nog verder is verbeterd. Het Sint Franciscus Gasthuis beschikt al over speciaal opgeleide SEH-artsen, een hooggespecialiseerde Intensive Care en een Huisartsenpost op het terrein. Begin 2012 wordt een 24-uurs Apotheek geopend, waar patiënten op elk moment van de dag terecht kunnen voor medicijnen.