Gemeente Den Haag

HYS The Hague vergeet te scoren

HYS The Hague speelde afgelopen weekeinde slechts één wedstrijd. Uitgerekend tegen Tilburg, de aartsrivaal van de Hagenaars. Penalties moesten de eindstand brengen in het voordeel van de Brabanders.

De Tilburg Trappers zijn al decennia lang de aartsrivaal van HYS The Hague. De wedstrijden tegen Tilburg staan altijd bol van emoties. Zo ook deze keer. Tilburg was zwaar gehandicapt door een groot aantal blessures. Een makkelijke avond voor de Hagenaars zou je denken, maar zij kwamen bedrogen uit. Een team in nood gooit er altijd een schepje bovenop. Zeker tegen de aartsrivaal HYS.

Emoties laaien hoog op

In de eerste periode laaiden de emoties hoog op. De goed leidende scheidsrechter Martin de Wilde had zijn handen vol, evenals de strafbank. Na de openingstreffer van Tilburg en de gelijkmaker van HYS (Matt Korthuis) sloeg de vlam in de pan. Vrijwel de rest van de periode blevan beide strafbanken bezet. Tilburg sloot die eerste periode af met een 2-1 voorsprong.

Verlenging onvermijdelijk

In de tweede doorgang trok Tony Demelinne de stand gelijk. In de derde periode werd niet gescoord, al hadden de Hagenaars de nodige kansen om de winst naar zich toe te trekken. Een verlenging volgde. Ook hierin werd niet gescoord waardoor penalties de beslissing moesten brengen.

15 november: thuis tegen Amsterdam

Uiteindelijk trok Tilburg aan het langste einde. Het Nederlands team speelt dit weekeinde een toernooi in Polen. Op 15 november komt HYS in actie voor de competitie. Het wordt een thuiswedstrijd in de Uithof tegen Amsterdam Capitals. Aanvang 20.30 uur.

Speler/coach Aleksandr Selivanov stuit op Tilburg doelman Ian Meierdres. Foto: Patrick Dolkens.
Speler/coach Aleksandr Selivanov stuit op Tilburg doelman Ian Meierdres. Foto: Patrick Dolkens.