Gemeente Den Haag

Stichting Jongerenparticipatie presenteert winnaar `Bedacht in de nacht'

Afgelopen nacht is @RadioNachtTeam als beste creatief concept uit de bus gekomen. In Den Haag streden 10 teams tijdens BEDACHT IN DE NACHT om deze prijs. "Deze nacht leverde 10 innovatieve ideeën op waarmee Nederland zo aan de slag kan."

Dit zegt Linda Vermue, voorzitter van de Stichting Jongerenparticipatie die het initiatief voor BEDACHT IN DE NACHT nam. "Deze 10 ideeën zijn vannacht uitgewerkt en vanaf volgende week beschikbaar voor alle beleidsmakers van Nederland".

Meepraten en meedoen

Afgelopen nacht presenteerde de Stichting Jongerenparticipatie `BEDACHT IN DE NACHT'. Zo'n 100 jongeren bedachten in 8 uur tijd 10 concepten waarmee al die andere jongeren in Nederland uitgedaagd worden zich in te zetten voor de maatschappij. Die creatieve concepten worden aangeboden aan alle organisaties, bedrijven en instellingen als oplossing voor het betrekken van jongeren bij hun bedrijf- of beleidsontwikkeling. Linda Vermue, voorzitter van de stichting: "Meepraten en meedoen, daar gaat het om. Alleen door jongeren actief te betrekken bij het oplossen van de problemen waar we voor staan, zullen die oplossingen ook succesvol zijn. Het winnende voorstel is zo goed dat er direct mee gewerkt kan worden."

Jongeren een stem geven

@RadioNachtTeam heeft een voorstel om jongeren actief een stem te geven in een radioprogramma. Het team volgt Twitter, Hyves en Facebook en is op zoek naar de Trending Topics waar jongeren tegen aan lopen. De Trending Topics bepaalt de inhoud van het radio programma. Zo bepalen jongeren waar zij het over willen hebben. Het unieke aan het idee is dat jongeren andere jongeren bereiken met online trending topics en daar het eeuwenoude medium radio voor inzetten. In het radio programma worden tal van oplossingen aangedragen door het @RadioNachtTeam zelf die nauw aansluiten op de eigen leefwereld. Iedere zender kan dit format zo invoeren wanneer ze willen weten wat jongeren bezig houdt.