Unie van Waterschappen

Maandag, 7. November 2011

Nieuwe Young Water Professionals ambassadeur

Op 31 oktober is Sarah Dickin uit Canada verkozen als nieuwe Young Water Professionals (YWP) ambassadeur voor de IWW 2013. Zij is de opvolger van Dirk Janssen, de YWP ambassadeur van IWW 2011.

Sarah Dickin is gekozen uit 3 genomineerden die geselecteerd werden uit een groep van 15 internationale kandidaten. De jury vond dat Sarah de meest geïntegreerde aanpak had voor het oplossen van de uitdagingen waarvoor we in de watersector staan.

Over Sarah Dickin

Dickin studeert momenteel voor haar doctoraat aan de McMaster University. Haar onderzoek betreft het ontwikkelen van een mapping tool om mondiale water / gezondheidsvraagstukken aan te pakken. Ze maakt ook deel uit van een uniek afstudeerprogramma van de United Nations University Institute for Water, Environment and Health genaamd 'Water Without Borders'.

Als Young Water ambassadeur heeft Dickin onder andere de volgende verantwoordelijkheden:


* Verbeteren van het internationale netwerk van YWP
* De boodschap en de resultaten van de IWW uitdragen
* Opzet en promotie van het 2013 YWP programma

Haar ambitie als de nieuwe ambassadeur is om een brug tussen jongeren en de watersector te slaan, zodat jongeren hun ideeën en innovatieve oplossingen voor de wereldwijde waterproblematiek kunnen bijdragen. Dickin zal hard werken om een inspirerend en spannend Young Water Professional programma op te zetten voor de IWW 2013 en jonge mensen enthousiast te maken om mee te doen.