Politie Brabant Zuid-Oost

Buurtbrigadier Michael Kanavan twittert

Eindhoven Woensel, 07-11-2011 o De Eindhovense buurtbrigadier Michael Kanavan is voortaan ook via twitter te volgen. Hij is één van de buurtbrigadiers van het politiekorps Brabant Zuid-Oost die hiervan gebruik maakt.

Accountnaam

Michael is buurtbrigadier in Woenselse Heide. Zijn accountnaam is @brigadierWOEhei. Via http://wijktweets.politiebzo.nl zijn alle twitterende buurtbrigadiers van Politie Brabant Zuid-Oost te volgen.

Communicatiemiddel
Twitter is een relatief nieuw middel om burgers meer bij de politie te betrekken. Michael Kanavan informeert zijn 'followers' zo over het politiewerk en betrekt hen bij de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk. Hij hoopt dat de inwoners zich meer verbonden en betrokken gaan voelen met hun gebied en met de politie. Zij kunnen via twitter uiteraard ook vragen stellen aan Michael. Dat kan overigens ook per e-mail via de website www.politiewoensel.nl via de rubriek 'buurtbrigadiers'.

Actief in de wijk

De buurtbrigadier blijft gewoon in zijn wijk actief, het werk zelf verandert niet. De agent is voor de burger zichtbaar, herkenbaar, nabij en aanwezig. De buurtbrigadiers zijn uitgerust met mobieltjes met internet, zodat zij ook op straat burgers met tweets bij hun politiewerk kunnen betrekken.