Ingezonden persbericht


McDonald's start pennencampagne voor Ronald McDonald Kinderfonds

Amsterdam, 7 november 2011 - Dinsdag start McDonald's een landelijke campagne voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Gasten die in de 225 restaurants in Nederland bij hun bestelling één euro of meer doneren, ontvangen een keycord met pen. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Het is voor het derde jaar op rij dat McDonald's een dergelijke campagne organiseert om extra donaties te vragen. Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, rekent erop dat veel gasten een donatie zullen doen: 'Het Ronald McDonald Kinderfonds doet enorm veel voor zieke en gehandicapte kinderen en hun families. En daarvoor is elke euro meer dan welkom!' De campagne loopt tot en met 28 november.

Jo Sempels, algemeen directeur McDonald's Nederland: 'Wij zijn er trots op al dertig jaar verbonden te zijn aan het Ronald McDonald Kinderfonds. We hopen dit jaar met onze gasten weer een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Gasten kunnen natuurlijk het hele jaar door bij McDonald's een donatie doen voor het Kinderfonds in de collecteboxen. Maar tijdens de pennencampagne zetten we drie weken lang alles op alles om extra donaties te vragen.'

Hoofdsponsor

McDonald's is al sinds 1981 hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Naast de organisatie van een jaarlijkse wervingscampagne, staan er collecteboxen in de restaurants, doet McDonald's Nederland jaarlijks een vaste bijdrage aan het Kinderfonds, zijn Franchisenemers nauw betrokken bij de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sportlocaties en organiseren restaurants op eigen initiatief fondsenwervende acties. De steun van McDonald's is niet louter financieel. In de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds en in de besturen van alle Ronald McDonald locaties hebben vertegenwoordigers van McDonald's zitting.

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.