Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 7 november

Noord-Holland Npord, 07-11-2011 o 13.30 uur

Zaak verbrande man apotheek Julianadorp in Opsporing Verzocht.

Julianadorp, maandag 7 november

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 8 november aandacht aan de heropening van een zaak uit 2008. Op zondagochtend 19 oktober dat jaar werd bij een brand bij de apotheek aan de Langevliet in Julianadorp het stoffelijk overschot gevonden van een man. Na onderzoek bleek het te gaan om de 37-jarige Hein van Raalte uit Zwolle. De politie staakte het onderzoek destijds. Onlangs is er nieuwe informatie binnengekomen in deze zaak waardoor deze is heropend.

Het programma Opsporing Verzocht van de AVRO besteedt dinsdagavond 8 november aandacht aan de heropening van het onderzoek. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op Nederland 1 om 21.30 uur. De herhaling volgt op woensdag 9 november op Nederland 2 om 13.20 uur.

Rotonde gemist

Den Helder, zondag 6 november

Een 51-jarige automobiliste uit Zaandam belandde zondagavond rond 21.35 uur met haar auto tegen een lantaarnpaal. De vrouw reed op de N99 in de richting van Ewijcksluis en zag een rotonde over het hoofd. Zij nam hierdoor de rotonde te hard en vloog uit de bocht. Zij belandde hierdoor met haar voertuig tegen een lantaarnpaal.

Auto tegen verkeerslicht

Grootebroek, zondag 6 november

Een 20-jarige man uit Hoorn werd zondagmiddag rond 13.10 uur aangehouden op de Drechterlandseweg nadat hij tegen een verkeerslicht was gereden. De man had na het ongeval een automobiliste aangehouden en was bij haar ingestapt. Hij probeerde haar autosleutels te pakken. Dit lukte niet, waarna de man wegliep de sloot in. Omstanders spraken de man aan, waarop er een worsteling ontstond en de 20-jarige man iemand bedreigde. De man werd aangehouden voor bedreiging.

Aanhouding voor poging diefstal buitenboordmotor

Alkmaar, maandag 7 november

Een 38-jarige man uit Alkmaar werd maandagochtend rond 03.15 uur aangehouden op de Mauritskade. De politie kreeg een melding dat er op de Mauritskade geprobeerd werd een buitenboordmotor van een boot te stelen. Agenten die richting de melding gingen zagen een persoon lopen die wegdook tussen geparkeerde autos. De agenten reden erheen en troffen de man aan in de voortuin van een woning. Naast hem lagen een schroevendraaier en een steekwapen. De man werd aangehouden op verdenking van poging van diefstal van de buitenboordmotor. De motor bleek nog bevestigd te zitten op de boot. De bedrading was echter kapot en lag los in het vaartuig.

Inbraak bij bedrijf

Alkmaar, zondag 6 november

Bij een bedrijf aan de Diamantweg werd zondagavond rond 22.30 uur ingebroken. Het rolluik van het bedrijf werd vernield doordat de inbrekers hier met een auto tegenaan reden. Er werden trilplaten en zaagmachines uit het bedrijf ontvreemd.

Inbraak woning

Heerhugowaard, zondag 6 november

In een woning aan de Ter Braaknlaan werd zondag tussen 15.45 en 18. 55 uur ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een raam ingegooid waardoor de inbrekers binnen kwamen. Er werd zilver uit de woning weggenomen en apparatuur. Ook werden fietsen ontvreemd en de autosleutels.

Hoorn, zondag 6 november

In een woning aan de Bazillehof werd zondag tussen 09.15 en 22.30 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door het slot van de voordeur te verbreken. Er werden geld en sierraden weggenomen.

Hoorn, zondag 6 november

In een woning aan de Westfriese hof werd zondag 17.00 en 19.30 uur ingebroken. De bewoner was op laatst genoemde tijd thuis gekomen en zag pas later dat er een raam in de slaapkamer openstond. Er bleek in deze kamer een kast te zijn doorzocht. Er was geld weg. Ook waren er sierraden ontvreemd.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Alkmaar, zondag 6 november

Op de Vondelstraat werd zondagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de in totaal 670 gecontroleerde bestuurder reden er 53 te snel. De hoogste gemeten snelheid was 62 km/u.

Heerhugowaard, zondag 6 november

Op zondagavond werd er van 19.00 en 21.15 uur gecontroleerd op snelheid op de Middenweg. Van de 343 gecontroleerde bestuurders reden er 97 te snel. De hoogstgemeten snelheid was van een 20-jarige automobilist uit Heerhugowaard. Hij reed met 104 km/u over de Westtangent. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, vanwege de overschrijding met meer dan 50 km/u. Hij was in het verleden al een keer zijn rijbewijs kwijt geweest vanwege een overschrijding van 80 km/u. Naast dat hij een fikse boete tegemoet kan zien en een tijdelijke ontzegging, zal hij een EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer) moeten volgen op eigen kosten. De kosten voor deze cursus bedraagt 798 euro.

Op de Zuidtangent werd maandagochtend van 10.55 tot 12.00 uur gecontroleerd. Er werden 546 bestuurders gecontroleerd. 51 reden er te hard. De hoogst gemeten snelheid was 64 km/u.

Zuidschermer, maandag 7 november

Op de Zuidervaart werd maandagochtend van 09.30 tot 11.15 uur gecontroleerd. Van de 135 gecontroleerde bestuurders reden er 28 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Auto in de sloot na aanrijding

Wervershoof, maandag 7 november

Een 46-jarige automobilist uit Callantsoog werd maandagochtend met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op de Driehuizen. Een 22-jarige automobilist uit Enkhuizen kwam rond 09.55 uur van de Veenakkers en verleende de 46-jarige man, die met zijn auto over de Driehuizen reed in de richting van Hoogkarspel, geen voorrang. Er ontstond een aanrijding waarbij het voertuig van de 46-jarige man over de kop sloeg en in de sloot terecht kwam. De man werd met onderkoelingverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist werd ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis.