Gemeente Waddinxveen


Gift zeven lindes van 30 jaar oud aan gemeente Voorschoten Wethouder C. (Kees) De Jong heeft een handje meegeholpen om deze bomen op de wagen te krijgen.

Maandag 7 november zijn de laatste twee van de zeven bomen op transport naar Gemeente Voorschoten gegaan. Wethouder C. (Kees) De Jong heeft een handje meegeholpen om deze bomen op de wagen te krijgen.

De 30 jaar oude lindes van de Kievitdreef zijn in de jaren hard gegroeid waardoor ze nu te dicht op elkaar staan en niet kunnen uitgroeien tot een volwassen boom en dus weg moesten. Het gaat om totaal elf bomen waarvan er vier zijn herplant aan de Dreef in Waddinxveen en zeven naar een andere gemeente zijn verhuist. De gemeente Waddinxveen geeft deze zeven bomen weg in het kader van duurzaamheid en kostenbesparing. De gemeente Voorschoten neemt alle kosten op zich betreffende uitgraven, transport en uiteraard ook het planten. Wij kunnen, omdat we geen geld kwijt zijn aan het rooien van bomen, dit geld besteden aan een andere activiteit die het openbare groen in Waddinxveen ten goede komt.