Samenwerking tussen Kring-apotheek, Becel pro-activ en VGZ

Persbericht van kring-apotheek B.V.

Samenwerking tussen Kring-apotheek, Becel pro-activ en VGZ Unieke samenwerking en de gratis Cholesterol Starterskit moeten Nederland cholesterolbewust maken

Kring-apotheek biedt, samen met Becel pro-activ en Zorgverzekeraar VGZ, klanten vanaf 7 november 2011 de gratis Cholesterol Starterskit aan. Deze Starterskit maakt onderdeel uit van een multimediale campagne. Daarnaast worden er gratis cholesterol meetdagen georganiseerd in de Kring-apotheek. Dit initiatief is een samenwerking van Kring-apotheek, Becel pro-activ en VGZ.

Unieke samenwerking voor meer cholesterolbewustzijn in Nederland Kring-apotheek lanceert samen met Becel pro-activ en VGZ de gratis Cholesterol Starterskit: een tas vol met informatie, tips en voordeel op het gebied van cholesterol, gezond leven en eten. Daarnaast worden er in 2012 - als onderdeel van deze campagne - gratis cholesterol meetdagen in verschillende Kring-apotheken aangeboden. Uit TNS Omnibus onderzoek (april-mei 2010) blijkt dat bijna 60% van de Nederlanders zijn of haar cholesterolgehalte niet kent en meer dan de helft van de Nederlanders denkt geen probleem hiermee te hebben.

In de begeleidende mediacampagne worden mensen bewust gemaakt van het bestaan van de Cholesterol Starterskit en worden mensen met een licht verhoogd cholesterol opgeroepen deze op te halen bij de Kring-apotheek. De campagne wordt ondersteund door commercials op TV en radio in november en december.

Over Kring-apotheek
De Kring-apotheekformule, de grootste apotheekketen in Nederland, is een collectief van 300 apotheken die samen gaan voor zorgleiderschap waarbij de klant centraal staat. De visie 'Zorg voor je gezondheid' laat zien dat het bij Kring-apotheek niet alleen om medicijnen, zelfzorgmiddelen en preventie draait. De zorg voor de gezondheid van de klant gaat verder; Kring-apotheek onderscheidt zich doordat de klant bijvoorbeeld een gratis cholesterol advies krijgt. Voor meer informatie over Kring-apotheek of adressen van Kring-apotheken kunt u onze website raadplegen: www.kring-apotheek.nl

Over VGZ: Nederland helpen bij gezondheidsmanagement VGZ wil haar klanten helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren en gezond te leven. Als zorgverzekeraar ziet VGZ dit onderdeel als een van haar taken en zij richt zich daarbij op groepen met een verhoogd risico. De Starterskit en de meetdagen passen prima binnen dit plaatje.

Over Becel pro-activ en Unilever
Becel pro-activ is een merk van Unilever. In november 2010 lanceerde Unilever haar Sustainable Living Plan, met als doel groei los te koppelen van de impact op het milieu, mensen te helpen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren en de levensstandaard van de mensen in onze productieketen te verhogen. Eén van de pijlers van het Unilever Sustainable Living Plan is consumenten duidelijk informeren over gezonde voeding en ze helpen gezonde keuzes te maken. Daarom is Unilever/Becel pro-activ mede-initiatiefnemer van diverse samenwerkingsverbanden en partnerships. Ook dit gezamenlijke initiatief met Kring-apotheek en Zorgverzekeraar VGZ past binnen deze missie.

*

Links:
http://www.kring-apotheek.nl



Razende Robot Reporter