Watersportverbond - KNWV

Eerste winterwedstrijden Holland Regatta Club

maandag 7 november 2011

Zondag 6 november heeft de eerste winterwedstrijd van de Holland Regatta Club plaatsgevonden in Medemblik. Hoewel er âmaarâ vier boten aan de start waren is de kop eraf.

Onder stabiele, maar grijze, wind- en weersomstandigheden hebben de vier boten drie potjes kunnen varen. Geen lange wedstrijden meer, maar met een target time van 45 minuten zijn de wedstrijden net lang genoeg om warm te blijven.

Winnaar
Miles4Justice is winnaar geworden van deze zondag! Met hun ingezeilde team wisten ze alle races overtuigend te winnen. Naast het team van Knoops (Miles4Justice) kwam Bob Hanenberg de havenmeester van Regatta Center Medemblik met een boot van Bach Yachting aan de start. Verder waren Ewoud Akkerman met de Red en Michael van de Burght met een Beneteau 25 van de partij.

Makkelijke keus
Natuurlijk gaat de Holland Regatta Club er vanuit dat meer boten zich gaan aanmelden. Op het Noordelijk IJsselmeer zijn er nog maar weinig winterwedstrijden. En in een weekend waar de Middellandse Zee met tropische stormen te maken heeft, en we in Medemblik met een steady windje drie en 15 graden te maken hebben is de keuze makkelijk gemaakt!

De volgende races zijn op 4 december 2011.

Voor meer informatie en de uitslag kun je kijken op de website van de Holland Regatta Club.