Onze Lieve Vrouwe Gasthuis




OLVG op nummer 21 in ziekenhuisranglijst top 30 van Dr. Yep

Amsterdam, maandag 7 november 2011

Vorige week kwam de nieuwe Dr. Yep Jaargids voor de zorg uit met daarin een overzicht van aandoeningen, ziekenhuizen en klinieken. In deze jaargids staat ook de Dr. Yep lijst van top 30 ziekenhuizen van Nederland. Om tot deze lijst te komen worden de behandelingen van twintig aandoeningen vergeleken. Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) staat hierin op de 21e plaats en als tweede genoteerde ziekenhuis in Noord-Holland. Het VU Medisch Centrum uit Amsterdam staat op de eerste plaats in Noord-Holland en het St. Franciscus Gasthuis in Rotterdam op de eerste plek in Nederland.

De ziekenhuizen krijgen in de Dr. Yep Jaargids sterren voor de geleverde zorg. Het OLVG scoorde vooral goed op de behandeling van maagbloeding, heupvervanging, verwijde buikslagader, borstkanker en alvleesklierverwijdering. Bij de beoordeling zijn onder andere de ervaringen van patiënten en 'mystery guests' meegenomen. Daarnaast is gekeken naar beoordelingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), de tevredenheid van patiënten, financiële prestaties van een kliniek, de geleverde service en de mate waarin een ziekenhuis gegevens over de behandeling vrijgeeft aan een patiënt.

In de Dr. Yep Jaargids staat het OLVG ook vermeld met de nominatie van de Nationale Zorgjaarprijs voor Topvakgroep Neurologie en de nominatie voor 'Leukste ziekenhuis om voor te werken'.

Meer informatie over Dr. Yep

Nieuwsbericht laatst nagekeken op maandag 07 november 2011 Vragen over deze pagina? Mail naar informatieSPAMFILTER@olvg.nl