Wärtsilä opent in Nederland een nieuw centraal distributiecentrum

Persbericht van Wärtsilä Netherlands B.V.

Wärtsilä opent op maandag 7 november 2011 in Kampen haar nieuwe distributiecentrum voor reserveonderdelen. Wärtsilä is een wereldleider op het gebied van aandrijvingssystemen (in de totale lifecylce) voor de scheepvaart- en energiesector. Het centrale distributiecentrum wordt geopend door Björn Rosengren, president en CEO van Wärtsilä, en Bort Koelewijn, burgemeester van Kampen.

Het centrale distributiecentrum vormt het hart van Wärtsilä Global Logistics Services waarin acht decentrale onderdelenmagazijnen zijn geïntegreerd. Het CDC Kampen vormt nu één wereldwijd opererende supply chain die het gehele traject van order- en materiaalstromen beslaat, van orderbevestiging tot levering op locatie bij de klant.

Dankzij het nieuwe distributiecentrum worden de transportafstanden verkort, vinden er minder transportbewegingen van reserveonderdelen plaats tussen magazijnen en wordt het beheer van de gehele supply chain verbeterd. Het wereldwijde servicenetwerk van Wärtsilä blijft, net als voorheen, de klanten van dienst voor alle services en reparaties.

"Het nieuwe distributiecentrum levert reserveonderdelen aan klanten en aan de 160 servicepunten waar Wärtsilä wereldwijd over beschikt. Door de ingebruikname van één logistiek centrum voor de hele wereld en de opzet van een uiterst efficiënte logistieke stroom, kan Wärtsilä haar klanten en leveranciers beter van dienst zijn. Door het samenvoegen en dicht bijeenbrengen van logistiek en warehousing kan Wärtsilä 24 uur per dag en 7 dagen per week de reserveonderdelen sneller en efficiënter leveren", aldus Christoph Vitzthum, directeur van Wärtsilä Services.

Het nieuwe distributiecentrum is in december 2010 in gebruik genomen en wordt vóór het einde van dit jaar volledig operationeel. Het centrum beslaat een oppervlakte van 37.000 m2. Wärtsilä heeft in totaal ongeveer zeventig miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum geïnvesteerd. Wanneer het centrale distributiecentrum eenmaal volledig operationeel is, werken er rond de 140 mensen.

Het centrale distributiecentrum is ontwikkeld en geïmplementeerd door Swisslog, een leverancier van logistieke oplossingen. CEVA Logistics, een bedrijf dat zich bezighoudt met supply chain management, is verantwoordelijk voor het wereldwijde transport van reserveonderdelen en alle magazijnhandelingen zoals orderpicking.

Wärtsilä Services
Wärtsilä bestaat uit drie bedrijfsonderdelen: Ship Power, Power Plants en Services. Wärtsilä Services levert wereldwijd diensten aan zowel de scheepvaart- als de energiesector. Wärtsilä beschikt over het grootste servicenetwerk in de bedrijfstak. De uitgebreide serviceportefeuille van het bedrijf omvat naast levering van reserveonderdelen en services op locatie, ook onderhoud van machines, voortstuwingssystemen, elektrische systemen, automatiseringssystemen en ketels. Services houdt zich ook bezig met milieuservices en -oplossingen, upgrading en ombouw, langetermijncontracten voor machine- en voortstuwingssystemen, en trainingen. Wärtsilä Services is ook toonaangevend in het ontwikkelen van nieuwe serviceconcepten die tegemoetkomen aan de behoeften van klanten op het gebied van optimale efficiëntie in de bedrijfsvoering. Wärtsilä Services beschikt over zo'n 70 eigen werkplaatsen en heeft meer dan 11.000 serviceprofessionals in dienst.

Wärtsilä in Nederland
De bedrijfsonderdelen van Wärtsilä, Ship Power, Power Plants en Services, zijn alle drie in Nederland vertegenwoordigd evenals Research & Development. Wärtsilä heeft meer dan 1000 werknemers in dienst op zeven locaties: Drunen, Schiedam, Harlingen, Kruiningen, Kampen, Waalwijk en Zwolle.

*

Links:
http://www.wartsila.com



Razende Robot Reporter