Reumafonds

Week Chronisch Zieken in het teken van jongeren

7 november 2011
Week Chronisch Zieken Deze week is het de Week Chronisch Zieken. Jongeren met een chronische aandoening staan dit keer centraal. Thema's als medicijngebruik en de kansen in opleiding en werk komen aan de orde.

Tot zaterdag 12 november wordt er in de Week Chronisch Zieken aandacht gevraagd voor mensen met een chronische aandoening. Door het hele land zijn er activiteiten voor patiënten, familieleden, begeleiders en andere betrokkenen.

Nu al heeft een kwart van de Nederlandse bevolking een of meer chronische aandoeningen. Dat zijn 4,5 miljoen mensen. Meer dan 2 miljoen mensen hebben een vorm van reuma. Het RIVM concludeert in het rapport Klachten en kwalen bij kinderen in Nederland dat 2-3% van alle kinderen (dat zijn 75.000-110.000 kinderen) door een chronische aandoening in sterke mate wordt belemmerd bij het uitvoeren van dagelijkse bezigheden.

Reuma Uitgedaagd!
Voor jongeren met reuma is er de training Reuma Uitgedaagd! De training wordt gegeven door jongeren die zelf reuma hebben en speciaal opgeleid zijn. De training kan zowel live als online worden gevolgd. Het Reumafonds is een van de financiers van de training.