Plant Research International


PRI aanwezig op grote biologische gewasbeschermingsmiddelenbeurs in Luzern

7 nov 2011
Onderdeel: Plant Research International

De International Biocontrol Manufacturers Association (IBMA) organiseerde eind oktober de 6e Annual Biocontrol Industry Meeting (ABIM) in Luzern, Zwitserland. Op deze bijeenkomst voor stakeholders op het gebied van biologische bestrijding was ook Plant Research International aanwezig. In een stand werden PHEROBANK, de begin 2011 geïntroduceerde Select-Biocontrol aanpak en Industry Services toegelicht en potentiële samenwerking met industriële partners besproken.

Ruim 500 vertegenwoordigers van 260 bedrijven en organisaties afkomstig uit de hele wereld bezochten de bijeenkomst om informatie, ervaringen en de laatste stand van zaken op gebied van biologische gewasbescherming te delen en zaken te doen.

De markt voor biologische bestrijdingsmiddelen is uitgegroeid tot een industrie met een groot aantal gespecialiseerde bedrijven. Maar ook de grote agrochemische industrie is nadrukkelijk aanwezig.

Voor de producenten van gewasbeschermingsmiddelen is volledige of gedeeltelijke vervanging van chemische door biologische middelen steeds interessanter. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt immers meer en meer beperkt door nieuwe regelgeving. Ook de door afnemers gehanteerde toegestane residuniveaus in voedingsmiddelen worden steeds stringenter. Tenslotte is er het gevaar van de ontwikkeling van resistentie van ziekteverwekkers tegen chemische middelen.

Plant Research International speelt een belangrijke rol door als onderzoekinstelling samen met het bedrijfsleven nieuwe biologische bestrijders te ontwikkelen. Zo werkt Plant Research International aan een duurzame productie.

Meer informatie:

* Youtube film: Impressie van âThe 6th Annual Biocontrol Industry Meeting Lucerne (Oct. 2011)âs

---