Gemeente Breda

Wabo-projectbesluit uitbreiding Pekhoeve
De gemeente Breda heeft een verzoek om omgevingsvergunning ingediend voor het uitbreiden van de Pekhoeve aan de Dorpstraat 94. Het gaat om een uitbreiding van de bestaande vergaderruimte met 30 m² in de zuid-oosthoek van het gebouw. Het verzoek voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan `Ulvenhout'.
Het Wabo-projectbesluit voor het afwijken van het bestemmingsplan ligt voor u als ontwerp ter inzage vanaf 10 november 2011.

Waarom dit nieuwe projectbesluit

Uit een in juli 2009 uitgevoerd behoefte-onderzoek naar de huidige en toekomstige ruimtebehoefte voor sociale en culturele activiteiten in Ulvenhout is naar voren gekomen dat in Ulvenhout behoefte is aan een vergaderruimte die geschikt is voor 15 tot 30 mensen. De aanpassing van de Pekhoeve zoals voorgestaan met deze uitbreiding voorziet in deze behoefte.
De aanvraag voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan `Ulvenhout'. De Pekhoeve ligt binnen de bestemming `Maatschappelijk', maar de gevraagde uitbreiding ligt deels buiten het aangegeven bouwvlak. Dit is niet toegestaan.
Op basis van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3º Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kan middels het nemen van een Wabo-projectbesluit, in afwijking van het geldende bestemmingsplan, een omgevingsvergunning worden verleend. Met dit besluit mag worden afgeweken van de regels in het bestemmingsplan "Ulvenhout" ten behoeve van de uitbreiding van de Pekhoeve.

Ter inzage

De stukken liggen ter inzage vanaf 10 november tot en met 21 december 2011 bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor en in het Infocentrum in het dienstencentrum Ulvenhout, Dorpsplein 13a.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde periode kunt u schriftelijk en/of mondeling uw zienswijze op het ontwerp-projectbesluit indienen. U kunt uw zienswijze sturen naar het College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 38 96.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van dit Breda Bericht, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw L. Dolmans van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 39
69, e-mail ljm.dolmans@breda.nl