Waterschap Rivierenland


Waterschap Rivierenland schaft twee mobiele bemalingsinstallaties aan

Waterschap Rivierenland heeft twee mobiele bemalingsinstallaties aangeschaft. Het waterschap gaat deze noodpompen inzetten bij renovatieprojecten aan poldergemalen. Vervangende pompcapaciteit is dan noodzakelijk om het peilbeheer in de polder onverminderd goed uit te kunnen voeren. Bijkomend voordeel van de aanschaf van deze mobiele noodpompen is dat ze bij calamiteiten in te zetten zijn, waardoor het waterschap nog beter is voorbereid op toekomstige wateroverlast/watertekort.

Besparing

Het waterschap bespaart met de aanschaf van deze mobiele bemalingsinstallaties zo'n 150.000 euro per jaar. Hierbij is ervan uitgegaan dat de twee bemalingsinstallaties jaarlijks worden ingezet op renovatieprojecten, zodat huren grotendeels overbodig wordt. De installaties zijn speciaal voor het waterschap vervaardigd, hebben elk een pompcapaciteit van 5000 m3 water per uur en zijn door de medewerkers van het waterschap zelf te transporteren.

Direct aan de bak

Inmiddels hebben de pompen de benodigde tests glansrijk doorstaan en heeft het waterschap de bemalingsinstallaties definitieve overgegenomen. De installaties moeten deze week al "aan de bak". Momenteel worden ze opgesteld bij gemaal de Laar in Gellicum, waar de renovatie van het gemaal is gestart. In 2012 start het waterschap met de renovatie van gemalen de nieuwe Horn, Buurmalsen en Middelkoop. Ook daar zetten we de bemalingsinstallaties in om gedurende de uitvoering de volledige maalcapaciteit te behouden.

De mobiele gemalen worden voor aanschaf uitgebreid getest (694kb)

De mobiele bemalingsinstallaties worden voor aanschaf eerst uitgebreid getest.