Gemeente Valkenburg aan de Geul

Koninklijke Onderscheiding voor Sieneke Vrieze

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester Martin Eurlings heeft op vrijdag 4 november een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Sieneke Vrieze van de Stichting Wigwam Vallei Nederland. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Sieneke Vrieze nam vrijdag afscheid als directrice van de stichting Wigwam Vallei, die op initiatief van haar werd opgericht.

Sieneke Vrieze begon vijftien jaar geleden vanuit Fransiscusoord met het organiseren van vakanties voor gezinnen met een gehandicapt kind. De door haar ontwikkelde formule voor deze vakanties werd een groot succes. Begonnen in Valkenburg met vijftien wigwams werd de vraag vanuit de doelgroep steeds groter. Nu wordt op zes locaties in Nederland deze vorm van vakantie door de stichting Wigwam Vallei aangeboden en georganiseerd. Daarnaast ontwikkelt de stichting een aantal activiteiten voor gehandicapte kinderen in het Hundertwasser gebouw bij Adelante, zoals "logeren dicht bij schoolâ, "wegwijsweekenden" en survival weken.

Mevrouw Vrieze is vanaf het begin de motor van de organisatie geweest en door haar inzet is de Stichting Wigwam Vallei Nederland een nationaal bekende organisatie geworden. Dat de activiteiten van de stichting niet onopgemerkt zijn gebleven blijkt uit het feit dat de N.S.G.K. (Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind) sinds 2003 als hoofdfinancier het project heeft omarmd.
Â