Gemeente Den Haag

Persbericht

Gladheidbestrijders Den Haag staan klaar voor de winter

De strooiploegen van Den Haag staan klaar voor de winter. Het uitgebreide materieel - strooiwagens, sneeuwschuivers en borstelwagens
- is gereed, de zoutvoorraad is opgeslagen en de strooiroutes zijn gecheckt. Dat is de conclusie van het vandaag gehouden `proefalarm gladheidbestrijding'.

Wethouder Sander Dekker (Financiën en Stadsbeheer) nam deel aan het proefalarm. "Het is van groot belang dat ook bij sneeuw en gladheid de stad leefbaar en veilig blijft. Bovenal voor de hulpdiensten, maar natuurlijk ook voor de andere weggebruikers", aldus de wethouder.

De gemeente Den Haag telt zo'n 4260 kilometer aan openbare weg. De strooiroutes van de Haagse Milieu Services en het Veeg- en Straatbedrijf Den Haag bestrijken daarvan 1300 kilometer aan hoofdrijbanen (700 km) en doorgaande fietspaden (600 km). De gemeente heeft daartoe dit jaar de beschikking over 3000 ton strooizout, 1000 ton meer dan vorig winterseizoen. Het wagenpark is uitgebreid met extra sneeuwschuivers en borstelwagens. Indien nodig heeft de gemeente bovendien beschikking over extra shovels, borstelwagens en sneeuwschuivers.

Zelf strooien
"De gemeente zet zich daarmee ten volle in om het winterseizoen goed door te komen. Maar de gemeente kan het niet alleen. Daarom vraag ik bewoners, ondernemers, scholen en instellingen om te helpen hun eigen stoepen en toegangen begaanbaar te houden", benadrukt wethouder Dekker. Evenals voorgaande jaren kunnen burgers en ondernemers daartoe zelf met een emmer of bak zout halen bij de afvalbrengstations, stadsdeelkantoren en stadsboerderijen. Scholen en bejaardenhuizen hebben de mogelijkheid gekregen eenmalig, gratis zakken strooizout aangeleverd te krijgen, genoeg om het gehele winterseizoen mee door te komen.

Meer informatie over de maatregelen van de gemeente ter bestrijding van wintergladheid is vanaf vandaag te vinden op www.denhaag.nl/gladheid.