Gemeente Binnenmaas

Gemeente Binnenmaas financieel gezond

Gemeente Binnenmaas heeft een financiële stresstest laten uitvoeren door accountantsbureau Deloitte. Uit deze test komt een positief beeld naar voren; Binnenmaas heeft de zaken goed op orde.

De zogenaamde stresstest geeft een beeld van de financiële positie van de gemeente, ook naar de toekomst toe. Gekeken wordt niet alleen naar de huidige begroting, maar ook naar de hoogte van lokale lasten, het weerstandsvermogen, de schuldenpositie, de reserves en de eventuele te verwachten financiële risico's. Uit de test heeft de accountant geconcludeerd dat de financiële positie van Binnenmaas goed is. De begroting is, mede door de eerder dit jaar aangekondigde bezuinigingen, sluitend. Wat betreft de hoogte van de lokale lasten steekt Binnenmaas gunstig af ten opzichte van andere vergelijkbare gemeenten. De inwoners zijn in Binnenmaas minder kwijt aan lokale belastingen en heffingen dan in veel andere gemeenten. Het weerstandsvermogen wordt zelfs als zeer gunstig beoordeeld en de schuldenpositie als gunstig.

Verantwoordelijk wethouder Henk van Etten is blij met de resultaten van het onderzoek van Deloitte. Van Etten: "Dit is het gevolg van een goed financieel beleid dat de verschillende raden en colleges in de afgelopen jaren hebben gevoerd."

¿07-11-2011