Gemeente Dronten


Audit Keurmerk Veilig Ondernemen SuyderSee

SuyderSee

07-11-2011

In de gemeente Dronten werken diverse partijen samen om de veiligheid in winkelcentrum SuyderSee optimaal te houden en criminaliteit en overlast te beperken. Hiervoor is in 2010 een enthousiaste werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) opgestart die al flinke stappen heeft gezet om het Keurmerk Veilig Ondernemen te behalen.

Aan de werkgroep KVO nemen diverse partijen deel: winkeliersvereniging SuyderSee, politie Flevoland, brandweer Flevoland, Hoofd Bedrijfschap Detailhandel (HBD), WPM Groep, Kamer van Koophandel en de gemeente Dronten. Zij werken op een gestructureerde manier samen om criminaliteit en overlast in het winkelcentrum aan te pakken.

Eerste ster behaald

Inmiddels zijn er door de werkgroep flink wat stappen gezet om tot certificering te komen. Op 20 september 2011 heeft er een eerste audit plaatsgevonden waarvan de eerste ster op donderdag 1 december 2011 door het HBD wordt uitgereikt aan burgemeester De Jonge van de gemeente Dronten.

Er zijn in totaal vijf HBD-sterren te behalen. De eerste ster krijgt het winkelgebied als de eerste audit is geweest en de samenwerking is getoetst door een onafhankelijk instituut. Dat is na ongeveer één jaar. Daarna vindt elke twee jaar een hercertificering plaats, die het winkelcentrum een extra HBD-ster kan opleveren tot een maximum van 5 sterren.

Op de foto staan: achter v.l.n.r.: Kilian Berghauser Pont (auditeur KIWA), Aschwin Koggel (voorzitter KVO werkgroep/Winkeliersvereniging SuyderSee), Suzanne Hoekstra (wijkagente Politie Flevoland) voor v.l.n.r.: Rein van den Berg (Regionale Brandweer Flevoland), Marc van Beusekom (WPM Groep), Stijntje de Boer (HBD), Joke Smit en Mirjam Messelaar (gemeente Dronten). Foto: Marion Huijting