Gemeente Den Haag

Tentoonstelling werk Joan Busquets in Den Haag

Ter ere van de toekenning van de Erasmusprijs 2011 aan Joan Busquets is er van 7 tot 14 november in het atrium van het stadhuis een tentoonstelling ingericht over de drie belangrijkste projecten van Joan Busquets in Den Haag: Turfmarkt route/Spuiplein, Grotiusplaats en Beatrixkwartier.

Het thema van de Erasmusprijs 2011 is: de vormgeving van de openbare ruimte in de stad. Busquets krijgt de prijs vanwege zijn indrukwekkend veelzijdige oeuvre op het gebied van stadsplanning, zowel in zijn thuisland Spanje als in verschillende andere landen, waaronder in Nederland en in het bijzonder Den Haag.

In Den Haag heeft Busquets een belangrijke bijdrage geleverd aan de gebiedsontwikkeling en vernieuwing van de stad, met name in het gebied Nieuw Centrum. In deze projecten speelt de wisselwerking tussen stedenbouwkundig ontwerp enerzijds en de gedetailleerde uitwerking van de openbare ruimte anderzijds een belangrijke rol. Deze intensieve en vruchtbare wisselwerking is typerend voor de werkwijze van Busquets.

De Gemeente Den Haag wil deze eervolle prijstoekenning niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom is van 7 tot 14 november in het atrium van het Stadhuis een tentoonstelling ingericht over de drie belangrijkste projecten van Busquets in Den Haag: Turfmarkt route/Spuiplein, Grotiusplaats en Beatrixkwartier.