Politie Hollands Midden

Leiden - Snelheidscontrole

Leiden, 07-11-2011 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft zondagmiddag, 6 november, een snelheidscontrole gehouden op de Voorschoterweg te Leiden.

Er werden zes processen-verbaal uitgeschreven voor te hoge snelheid. Ter plekke geldt op het gemeten traject een maximum snelheid van 70 km/uur. Ook vond er een invordering rijbewijs plaats. Betrokkene reed 149 km/uur, dat is gecorrigeerd 144 km/uur.

Pas op je snelheid Ongeveer één op de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden (www.rijmetjehart.nl). Ook is je snelheid bepalend voor de ernst van een ongeval. Een aanrijding met dertig kilometer per uur kost één op de tien voetgangers het leven. Een aanrijding met vijftig kilometer is fataal voor vijf op de tien voetgangers. Een paar kilometer harder maakt dus een groot verschil. Zeker in drukke verkeerssituaties moet je als automobilist snel en tijdig kunnen reageren. Let daarom op je snelheid. Want hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voor je stilstaat.