Gemeente Tiel


Leerlingen ontwerpen mee aan `Cool Nature' speelplek in Tiel-Oost

Steeds meer kinderen zitten achter de computer en voor de televisie. Buiten spelen is steeds minder populair en kan ook niet overal. Daarom wil de gemeente, mede dankzij subsidie van de provincie Gelderland, een avontuurlijke en natuurlijke plek maken waar kinderen kunnen spelen, bewegen en leren, een zogenaamde 'Cool Nature' plek. Een gedeelte van het toekomstige park op de Vijverberg aan de rand van Tiel-Oost is hiervoor heel geschikt. Woensdag 9 november 2011 gaan leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool-locatie centrum op een creatieve manier aan de slag om hun ideeën te geven voor hun ideale speelplek in de natuur.

Kinderen zijn voor groot belang voor het gebruik van het park en de `Cool Nature' plek. Om ervoor te zorgen dat zij er ook echt gaan spelen, bewegen en leren, is het belangrijk om kinderen uit de wijk te betrekken bij het maken van het ontwerp. In opdracht van de gemeente ontwerpen studenten van de Hogere Agrarische School de `Cool Nature' plek. Hiervoor schakelen zij de hulp in van de leerlingen van de basisscholen in de wijk. Daarnaast maken de studenten ook een ontwerp voor het hele park. Hierbij wordt rekening gehouden met de ideeën, die bewoners enkele jaren geleden hebben aangegeven.

Meer over `Cool Nature'

Het project `Cool Nature' is onderdeel van het klimaatprogramma 'Aanpakken en Aanpassen' van de provincie Gelderland. `Cool Nature' levert een bijdrage aan klimaat- en hittebestendige steden en dorpen én realiseert mooie speelnatuur voor kinderen. Behalve dat kinderen er kunnen spelen, kunnen scholen en andere organisaties er gebruik van maken om educatieve programma's te verzorgen.

Aanleg 2012

In 2011 is de sanering van de Vijverberg afgerond. Er is een laag van 1 meter schone grond aangebracht op de berg. Volgend jaar start de gemeente met de aanleg van een deel van het park en de realisatie van de 'Cool Nature' plek.