Uitgeverij Bert Bakker

Uitgeverij geschokt door overlijden Pierre Vinken

Frentrop - Tegen het idealisme Met verslagenheid reageerde uitgeverij Prometheus en in het bijzonder uitgever en algemeen directeur Mai Spijkers op het overlijden van auteur en goede vriend Pierre Vinken afgelopen vrijdag. `Pierre Vinken was niet alleen auteur, maar ook een goede vriend. Hij heeft een zeer belangrijke rol gespeeld bij het zelfstandig worden van de uitgeverij, waar ik hem tot op de dag van vandaag zeer dankbaar voor ben,' aldus Mai Spijkers.

Vorig jaar verscheen het boek Het scherp van de snede. De Nederlandse literatuur in 100 en enige polemieken dat hij samenstelde met de eveneens kort geleden overleden Hans van den Bergh. Maar hij schreef meer bij de uitgeverij: Titels als Grondwet voor de republiek der Nederlanden en Republikeins citatenboek zijn hier enkele voorbeelden van.

In 2007 verscheen er eveneens een omvangrijke en indrukwekkende biografie over het veelbewogen leven van Pierre Vinken (eveneens een van de oprichters van het Republikeins Genootschap in 1996): Tegen het idealisme, geschreven door Paul Frentrop.