Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Grote verkeerscontrole Weesp

Weesp, 07-11-2011 o Met verschillende partners is er grote verkeerscontrole geweest vrijdag 4 november.

Met diverse disciplines hield politie Gooi en Vechtstreek vrijdag 4 november tussen 15:00 en 20:00 uur een grote verkeerscontroleop het Stationsplein in Weesp. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van ANPR-apparatuur (Automatische Nummer Plaat heRkenning). Motorrijders van politie haalden de hits uit het verkeer. Bij de controle waren, naast politieagenten en verkeersspecialisten, de vreemdelingendienst, een hondengeleider met speurhond en spoorwegpolitie, ook medewerkers van de dienst Veiligheid en Service van Connexxion en de Belastingdienst aanwezig.

Bij de controle zijn de kentekens gescand van alle voertuigen die de ANPR-apparatuur passeerden. Dit leverde voor de politie 39 hits op en voor de Belastingdienst 32 hits.

Er zijn tijdens de gehele controle ruim 300 blaastesten afgenomen. Drie automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Twee beginnend bestuurders konden hun rijbewijs inleveren.

Agenten bekeurden bestuurders onder meer voor het rijden over een doorgetrokken streep, het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs. Verder was de technische staat van de voertuigen veelal niet altijd in orde. Zo was het profiel van banden gevaarlijk glad, waren er ramen te veel geblindeerd, waardoor het zicht sterk werd verminderd. Ook voor losse lading, scherpe uitstekende delen en een ondeugdelijk bevestigde losbreekreminrichting bij aanhangers werd geschreven omdat dit verkeersonveilige situaties kan opleveren. Daarnaast werd er bijna 5000,-euro aan openstaande vorderingen en boetes ter plekke geïnd.

De KLPD dienst Spoorwegen heeft 6000 reizigers gecontroleerd, 70 van hen zijn bekeurd voor zwartrijden. Dienst Service en Veiligheid van Connexxion bekeurde drie reizigers die geen geldig vervoersbewijs konden tonen.

De speurhond is twee keer ingezet bij verdenking van drugs. Verder niets ter zake dienende aangetroffen.

Er is door de Belastingdienst voor bijna 500.000, - euro aan aanslagen opgelegd. Deze kwamen voort uit de 32 hits van de ANPR-apparatuur. Medewerkers van de Belastingdienst legden beslag op acht voertuigen. Zes voertuigen werden direct afgevoerd. Daarvan is 9000, - euro ter plekke betaald.