Gemeente Breda

Start aanleg bussluis aan de Bavelselaan/Nieuw Wolfslaarlaan Zoals bij u bekend wordt tussen de wijken Nieuw Wolfslaar en IJpelaar een bussluis aangelegd. Dit gebeurt om de verkeersdruk in de Bavelselaan te verminderen. De bussluis komt te liggen ter hoogte van huize Belvedère, op het einde van de Bavelselaan, net voor het beekje de Bavelse Leij. Door de aanleg van deze bussluis kan het verkeer wel de wijk Nieuw Wolfslaar verlaten, maar niet
vanuit de Bavelselaan Nieuw Wolfslaar inrijden. De werkzaamheden starten op maandag 7 november en duren tot het eind van de maand. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur.

Wat gaat er gebeuren

De aanleg is gestart. Deze week is er begonnen met het bestratingswerk op het terrein en op de inrit van Huize Belvedère. Aansluitend starten de werkzaamheden in de Bavelselaan. Hier komt een constructie midden in de rijbaan, waarbij een dynamische paal zorgt voor de wegafsluiting. Met behulp van camera's gaat de sluis open en dicht. Voor de winter moet de ruwbouw van de bussluis met alle bijkomende werkzaamheden, zoals de bekabeling, voltooid zijn. In januari 2012 wordt het besturingselement van de bussluis gemonteerd en gaat de bussluis in werking.

Bereikbaarheid

Vanaf woensdag 9 november is de Bavelselaan afgesloten voor het verkeer. De bewoners van Nieuw Wolfslaar kunnen de wijk alleen verlaten via de Thoornseweg, de bewoners van de Bavelselaan kunnen rijden tot aan Huize Belvedère. Tijdens de werkzaamheden rijdt de bus niet vanuit de Rijnauwenstraat via de busbaan naar de wijk Nieuw Wolfslaar. Voor busreizigers is de Rijnauwenstraat de laatste halte voor Nieuw Wolfslaar.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Valk, telefoonnummer 06 - 12 79 18 22. Of u kunt e-mail sturen aan de heer Willekens: elm.willekens@breda.nl, beide werkzaam bij de Gemeente Breda.

Vragen aan de gemeente?