Openbaar Ministerie

OM eist 6 jaar gevangenisstraf tegen wildplasser voor neersteken voorbijganger

7 november 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag een gevangenisstraf van zes jaar en een schadevergoeding geëist tegen een 24-jarige man uit Delft. Hij wordt verdacht van het neersteken van een 47-jarige Delftenaar op 29 april 2011 in een Chinees restaurant in Delft.

Die bewuste avond ziet het slachtoffer hoe de verdachte tegen een gevel plast. Het slachtoffer spreekt de verdachte aan op zijn gedrag en wijst hem op de aanwezigheid van toiletten in het Chinese restaurant enkele meters verder. Volgens de officier neemt de verdachte de opmerking niet serieus en loopt het restaurant binnen. Het slachtoffer volgt de verdachte naar binnen en daar ontstaat een ruzie. Getuigen horen de verdachte roepen dat iemand de politie moest bellen omdat hij werd lastiggevallen door een man. Vervolgens geeft het slachtoffer een vuistslag op de neus van de verdachte. De verdachte steekt hierop de man met een mes in zijn buik. Personeelsleden van het restaurant proberen de mannen, die nog steeds in worsteling zijn, uit elkaar te halen.

Op het moment dat de politie arriveert zijn zowel de verdachte als het slachtoffer nog aanwezig in het restaurant. De verdachte heeft de steekpartij bekend. Als verklaring gaf hij dat het slachtoffer hem geen respect toonde en dat hij handelde uit zelfverdediging. Het slachtoffer raakte ernstig gewond tijdens de steekpartij en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak