Projectorganisatie Maasvlakte 2


Werkzaamheden aan N15 voor betere doorstroming bij incidenten

07-11-2011 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Om de N15 minder kwetsbaar te maken voor incidenten wordt een aantal aanpassingen uitgevoerd. Ten behoeve van de werkzaamheden worden het komende weekend en het weekend daarop rijstroken afgesloten. De bereikbaarheid blijft tijdens de werkzaamheden gehandhaafd.

Bij grote incidenten op de N15 van en naar de Maasvlakte kan de bereikbaarheid veel hinder ondervinden. Met name bij incidenten tussen het Stenen Baakplein en de C2-bocht zijn de uitwijkmogelijkheden ontoereikend. Een belangrijk knelpunt is de aansluiting van de alternatieve route op de N15 ter hoogte van het Stenen Baakplein. Om overlast bij toekomstige incidenten te minimaliseren heeft het Havenbedrijf Rotterdam besloten drie doorsteken in de N15 te maken. Deze doorsteken maken het mogelijk het verkeer bij een stremming beter om te leiden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee weekenden in november. In deze weekenden wordt richting Maasvlakte de linkerrijstrook afgesloten. Richting Rotterdam wordt het verkeer via Distripark Maasvlakte, langs het Oostvoornsemeer naar het Stenen Baakplein geleid. Dit is de bij gebruikers bekende Car-route1 en is voorzien van de bekende U-bordjes.

De werkzaamheden vinden plaats:

* Van vrijdag 11 november 22.00 uur tot maandag 14 november 12.00 uur
* Van donderdag 17 november 22.00 uur tot vrijdag 18 november 05.00 uur

* Van vrijdag 18 november 22.00 uur tot zaterdag 19 november 09.00 uur