Gemeente Haaren


"Meer dan handen award" voor Joke en Cor van der Zanden

Op zaterdag 5 november 2011 reikte burgemeester Frans Ronnes de "meer dan handen award voor verbinding" uit aan de heer Cor van der Zanden en mevrouw Joke van der Zanden- Dobbelsteen uit Esch.

De uitreiking vond plaats in dorpshuis De Es tijdens het feest van de Knoestjes.

De Europese Commissie heeft 2011 uitgeroepen tot het Europees jaar van het vrijwilligerswerk

Het Nationaal Coördinatieorgaan van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk in Nederland riep alle gemeenten op om "meer dan handen awards" uit te reiken. Een onderscheiding voor speciale en inspirerende voorbeelden van vrijwilligerswerk, die op een geweldige manier het vrijwilligerswerk promoten én enorme waardering verdienen.

De "meer dan handen award voor verbinding" werd uitgereikt aan Joke en Cor van der Zanden.

Het echtpaar van der Zanden staat midden in de Essche samenleving.

Cor was jarenlang politiek actief en focuste zich daarbij vooral ook op het welzijn van Esch en zijn inwoners. Hij verzorgde de jaarstukken voor de parochie, is al jarenlang beschermheer van het Essche St. Willebrordusgilde en is sinds 1 november 2004 voorzitter van voetbalclub Essche Boys.

Joke is/was sinds 1963 onder andere bestuurslid van Esch Vooruit, van VOS (Vrouwen Oriënteren zich op de Samenleving, penningmeester bij tennisvereniging D'Oggelen, penningmeester bij de Sichting Lokale Omroep Esch. Zij was/is ook actief bij peuterspeelzaal "de Dribbelaartjes", bij stichting De Oggelvorsen, bij buurtvereniging de Kletskoppen, bij het Bierpompcomité. Ze was/is lid van het Heimweekoor, bestuurslid bij de Parochie St. Willibrordus, lid van het dameskoor van de parochie. Ze zorgt voor het schoon houden van de kapel Heikant in Esch, is beschermvrouwe van de centrale organisatie van voetbalscheidsrechters 's Hertogenbosch en omstreken en is betrokken bij het huisvrouwen volleybal in Esch.

Joke en Cor van der Zanden dragen Esch en zijn inwoners een bijzonder warm hart toe. Ook sponsoren ze veel verenigingen en activiteiten in Esch.