RAI Vereniging verbijsterd over draai inzake bijtelling e-auto's

Persbericht van Rai Vereniging

De discussie van vanmiddag in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van het Belastingplan 2012 heeft tot verbijstering geleid binnen RAI Vereniging.

"Met deze voorstellen wordt de doodssteek toegebracht aan het gebruik en de opkomst van elektrische mobiliteit in ons land" aldus Olaf de Bruijn, adjunct-directeur van RAI Vereniging. "Dit soort techniek heeft zeker in de beginfase van haar marktintroductie tijdelijke stimulering nodig. Dat was ook precies het idee achter de tijdelijke invoering van een 0% bijtellingcategorie in het Belastingplan voor 2012. Nu er zich een Kamermeerderheid lijkt af te tekenen voor vervanging van die categorie door een categorie die uitgaat van 7% bijtelling is de keuze voor de consument denk ik snel gemaakt."

"RAI Vereniging heeft nauw samengewerkt met de ambtenaren van het ministerie van Financiën om mee te denken over de toekomst van de autobelastingen in Nederland. Dat heeft rond de zomer geleid tot een visie die gezamenlijk met de BOVAG is gedeeld met dat ministerie. Mede op basis daarvan is de zogenaamde Autobrief tot stand gekomen. In navolging van zijn Autobrief zijn door onze leden bestellingen gedaan en bij het publiek verwachtingen geschapen. Die worden door deze discussie volledig teniet gedaan, en dat is een zeer slechte zaak." sluit De Bruijn zijn betoog af.

*

Links:
http://www.raivereniging.nl



Razende Robot Reporter