Gemeente Zoetermeer

Reconstructie rotonde Aïdaschouw - Zwaardslootseweg

De gemeente gaat het oversteken voor voetgangers en fietsers bij de rotonde Aïdaschouw-Zwaardslootseweg veiliger maken. Afgelopen zomer is een proef gedaan door één van de oversteekplaatsen (tussen de Broekwegschouw en Zwaardslootseweg, bij 'De Sniep') af te sluiten voor voetgangers en fietsers. Het resultaat van deze proef is zeer succesvol gebleken.
Daarom is besloten de rotonde opnieuw in te richten en de oversteekplaats blijvend af te sluiten.De rotonde zelf wordt aan de zuidoost zijde versmald naar één rijstrook. Automobilisten moeten daarritsen om de rotonde op te rijden. Zo ontstaat een kortere oversteek voor fietsers en voetgangers.

Proefopstelling blijft tot start
De huidige proefopstelling blijft bestaan tot in 2012 de definitieve reconstructie kan plaatsvinden. Dit om te voorkomen dat er tijdelijk een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.

Verkeersveiligheid
De proef maakt deel uit van het Uitvoeringsprogramma Nota Mobiliteit, dat in 2006 door de gemeenteraad is vastgesteld. Samen met het Stadsgewest Haaglanden zorgt de gemeente in dit verband voor verbeteringen in de verkeersveiligheid.